skip to Main Content

Nicolaes Tulp Symposium

On Tuesday 8th June 2021 eight enthusiastic doctors (to be) presented their scientific research at the Nicolaes Tulp Symposium. On behalf of AMSj we would like to congratulate:

Wenneke van Weelden – winner of the AMSj research price
Monique van Montfort-Snoek – winner of the development price KNMG
Kelly Kwa – winner of the Martinus van Marum price

We would like to thank them and the other candidates: Mariam Ali, Iris Martine Blom, Beau van Driel, Nine de Graaf and Dianne de Gooijer, for presenting their interesting research! We also would like to thank other researchers who submitted their manuscript and we would like to thank our partners: KNMG – district Amsterdam/Noord-Holland and the Stichting Martinus van Marum, for making the organization of the NTS possible.

Did you miss the symposium? Watch it on YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=gS5DZAQR_1Y

Would you like to read more about the NTS, the candidates and their research? Check out the website: https://www.nicolaestulpsymposium.nl/informatie

We hope to see you next year!

Informatie

Op woensdag 30 oktober 2019 werd het allereerste Nicolaes Tulp Symposium gehouden in de Agnietenkapel te Amsterdam. Tijdens deze avond werden verschillende prijzen uitgereikt aan geneeskundestudenten, artsen en artsen-onderzoekers. De avond werd georganiseerd door de Amsterdam Medical Student journal in samenwerking met het KNMG district Amsterdam/Noord-Holland en de Stichting Martinus van Marum.

Tijdens het symposium zijn er drie prijzen te verdelen. De Martinus van Marum prijs voor Geneeskunde van €3000,-, De Ontwikkelingsprijs KNMG District Amsterdam/Noord-Holland van €1500,- en de AMSj Onderzoeksprijs van €1000,-. Voor elke prijs zijn er criteria opgesteld die vereist zijn voor deelname. U kunt zich aanmelden voor één van de drie prijzen.

Met muziek tussendoor en een borrel na afloop werd het Nicolaes Tulp Symposium behalve een wetenschappelijk interessante avond, ook een feestelijke avond!

 

Vereisten voor deelname

Inzendingen voor de AMSj onderzoeksprijs moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • Het betreft een patiëntgericht onderzoek door een bachelor- of masterstudent geneeskunde van de UvA of de VU. Of de kandidaat moet zijn/haar onderzoek verricht hebben in een van deze instellingen.
  • Het moet een (deel)onderzoek betreffen, bij voorkeur met een brede oriëntatie op de gezondheidszorg en met een hoge maatschappelijke relevantie.
  • Het moet duidelijk zijn welke onderzoeker verantwoordelijk was voor de dagelijkse uitvoering van het onderzoek en het eindverslag/de publicatie.

Aanvullende informatie:

  • Aan de AMSj onderzoeksprijs kunnen alleen studenten geneeskunde meedoen.
  • De inzendingen kunnen ook in het Engels ingestuurd worden.
  • De kandidaten houden een presentatie van 10 tot 15 minuten in het Nederlands. De dia’s kunnen wel in het Engels getoond worden.
  • De beoordeling van de inzendingen en de presentaties geschiedt door de jury van de AMSj.
  • Over de toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

Contact

Meer informatie kan verkregen worden op de volgende websites:

Contact: Lotte van den Oord: board.amc@amsj.nl

 

Back To Top