skip to Main Content

Nicolaes Tulp Symposium

Op woensdag 30 oktober 2019 vond het allereerste Nicolaes Tulp Symposium plaats te Amsterdam. Dit is een samenwerking tussen de Martinus van Marum stichting, het KNMG District Amsterdam/ Noord-Holland en de Amsterdam Medical Student journal. Tijdens het symposium werden namens deze partijen drie grote prijzen uitgereikt aan excellent medisch wetenschappelijk onderzoek. Houd onze website in de gaten voor foto’s en de aftermovie.

Informatie

Op woensdag 30 oktober wordt het allereerste Nicolaes Tulp Symposium gehouden in de Agnietenkapel te Amsterdam

Tijdens deze avond zullen verschillende prijzen worden uitgereikt aan geneeskunde studenten, artsen en artsen-onderzoekers. De avond wordt georganiseerd door de Amsterdam Medical Student journal in samenwerking met het KNMG district Amsterdam/Noord-Holland en de Stichting Martinus van Marum.

Naast de AMSj onderzoeksprijs van € 1000worden op deze avond ook de Ontwikkelingsprijs 2019 KNMG district Amsterdam/Noord-Holland: € 1500 en de Martinus van Marum Prijs voor Geneeskunde : €3000 uitgereikt. Gegadigden kunnen inzenden voor alle 3 prijzen. Stuur je onderzoek in en maak kans op een van deze mooie prijzen! De voorwaarden zijn hieronder te vinden.

Voor elke prijs worden maximaal 3 kandidaten geselecteerd door de jury’s. In iedere categorie houden deze kandidaten op de avond een korte pitch van 10 tot 15 minuten over hun onderzoek. Zij beantwoorden vragen van de jury en vanuit de zaal. Na deze 3 presentaties bepaalt de jury wie de winnaar is geworden. Voor elke categorie is slechts één prijs beschikbaar.

Met muziek tussendoor en een borrel na afloop wordt het behalve een wetenschappelijk interessante avond, ook een feestelijke avond!

De sluitingstijd voor de AMSj Prijs is: 6 september 2019.

Vereisten voor deelname

Inzendingen voor de AMSj onderzoeksprijs moeten aan de volgende criteria voldoen:

-Het betreft een patiëntgericht onderzoek door een bachelor- of masterstudent geneeskunde van de UvA of de VU. Of de kandidaat moet zijn/haar onderzoek verricht hebben in een van deze instellingen.

-Het moet een (deel)onderzoek betreffen, bij voorkeur met een brede oriëntatie op de gezondheidszorg en met een hoge maatschappelijke relevantie.

-Het moet duidelijk zijn welke onderzoeker verantwoordelijk was voor de dagelijkse uitvoering van het onderzoek en het eindverslag/de publicatie.

Aanvullende informatie:

-Aan de AMSj onderzoeksprijs kunnen alleen studenten geneeskunde meedoen.

-De inzendingen kunnen ook in het Engels ingestuurd worden.

-De kandidaten houden een presentatie van 10 tot 15 minuten in het Nederlands. De dia’s kunnen wel in het Engels getoond worden.

-De beoordeling van de inzendingen en de presentaties geschiedt door de jury van de AMSj.

-Over de toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

Contact

Zie voor meer informatie en criteria tevens de websites van:

Stiching Martinus van Marum:
https://www.martinusvanmarum.nl/martinus-van-marum-stichting/

KNMG District Amsterdam Noord/Holland:

https://www.knmg.nl/overzicht-districten/amsterdam-noord-holland/informatie.htm

Nadere informatie kan verkregen worden bij Stan Ursem (board.amc@amsj.nl) of Esmee Doedes (board.vumc@amsj.nl)

Back To Top