skip to Main Content

Klik op de afbeelding om naar de website van het NTS te gaan.

Nicolaes Tulp Symposium - 12-november-2020

Momenteel zijn wij druk bezig met het organiseren van het Nicolaes Tulp Symposium 2020. Door de coronacrisis is er wat vertraging in de organisatie gekomen, maar wij kunnen met trots zeggen dat het symposium aanstaande 12 november 2020 zal plaats vinden. Houd onze site en social media in de gaten. Zodra wij meer informatie kunnen geven omtrent het inschrijven zullen wij dat hier plaatsen. Wij hopen u dan te zien. Voor vragen kunt u het contactformulier gebruiken of contact opnemen met Alexander Moerkamp (board.amc.amsj.nl)

Informatie

Op woensdag 30 oktober werd het allereerste Nicolaes Tulp Symposium gehouden in de Agnietenkapel te Amsterdam

Tijdens deze avond werden verschillende prijzen worden uitgereikt aan geneeskundestudenten, artsen en artsen-onderzoekers. De avond werd georganiseerd door de Amsterdam Medical Student journal in samenwerking met het KNMG district Amsterdam/Noord-Holland en de Stichting Martinus van Marum.

Naast de AMSj onderzoeksprijs van € 1000 werden op deze avond ook de Ontwikkelingsprijs 2019 KNMG district Amsterdam/Noord-Holland: € 1500 en de Martinus van Marum Prijs voor Geneeskunde : €3000 uitgereikt. 

Met muziek tussendoor en een borrel na afloop werd het behalve een wetenschappelijk interessante avond, ook een feestelijke avond!

 

Vereisten voor deelname

Inzendingen voor de AMSj onderzoeksprijs moeten aan de volgende criteria voldoen:

-Het betreft een patiëntgericht onderzoek door een bachelor- of masterstudent geneeskunde van de UvA of de VU. Of de kandidaat moet zijn/haar onderzoek verricht hebben in een van deze instellingen.

-Het moet een (deel)onderzoek betreffen, bij voorkeur met een brede oriëntatie op de gezondheidszorg en met een hoge maatschappelijke relevantie.

-Het moet duidelijk zijn welke onderzoeker verantwoordelijk was voor de dagelijkse uitvoering van het onderzoek en het eindverslag/de publicatie.

Aanvullende informatie:

-Aan de AMSj onderzoeksprijs kunnen alleen studenten geneeskunde meedoen.

-De inzendingen kunnen ook in het Engels ingestuurd worden.

-De kandidaten houden een presentatie van 10 tot 15 minuten in het Nederlands. De dia’s kunnen wel in het Engels getoond worden.

-De beoordeling van de inzendingen en de presentaties geschiedt door de jury van de AMSj.

-Over de toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

Contact

Zie voor meer informatie en criteria tevens de websites van:

Stiching Martinus van Marum:
https://www.martinusvanmarum.nl/martinus-van-marum-stichting/

KNMG District Amsterdam Noord/Holland:

https://www.knmg.nl/overzicht-districten/amsterdam-noord-holland/informatie.htm

Nadere informatie kan verkregen worden bij Alexander Moerkamp (board.amc@amsj.nl)

 

Back To Top